MediaWatch

S: Radiosalg giver ikke bedre kvalitet

Partiets kulturordfører, Jytte Andersen, er særligt bekymret for kvaliteten, fordi det ikke er muligt for kulturministeren at styre, hvad der bliver sendt på de to kanaler.

Den femte næsten landsdækkende radiokanal er belagt med en række public service-krav og skal sende minimum 1.000 timer nyheder om året, en times magasinprogram dagligt samt have skandinavisk musik i cirka 30 procent af sin musikflade.

Kulturpolitisk ordfører fra Socialdemokratiet, Jytte Andersen, siger til Netavisen Infopaq:

"Men det er svært at se, hvordan de udenlandske selskaber skal kunne tjene penge på det lille danske annoncemarked og samtidig lave en god public service-radio, når prisen på radiokanalen kom så højt op."

"Jeg kan simpelthen ikke se, hvor de vil finde pengene til at lave kvalitetsradio fra."

"Så det man kan frygte er, at de på et tidspunkt vil gå til kulturministeren og bede om at få filet betingelserne til, når de opdager, at der slet ikke er de penge i det danske radiomarked, som de ventede," siger Jytte Andersen.

Når man endelig skal have nye kommercielle radioer, havde Jytte Andersen hellere set, at TV 2 havde fået dem, da hun mener, TV 2 ville have haft en helt andet vision for en sådan radio.

Jytte Andersen understreger, at der ikke er noget galt med auktionsformen, men Socialdemokratiet ville have lagt nogle langt strammere public service-krav frem til køberen for at sikre kvaliteten.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere