MediaWatch

Topmøde i DR aflyst efter lækage

Mødet skulle handle om DRs opbygning og journalistiske kvalitet med fokus på radioens P1 og P2.

Men mødet kom aldrig igang, for inden der blev udvekslet holdninger, aflyste DRs bestyrelsesformand, Jørgen Kleener, seancen.

Årsag: Lækagen af et papir til bl.a. fagbladet Journalisten, hvori det fremgår, at et bestyrelsesmedlem vil "diskutere en bedre holdningsmæssig balance" af programmerne Reflex, Orientering og Herreværelset.

Bestyrelsesmedlem, Karsten Madsen, understreger, at det udelukkende var lækagen, der førte til aflysningen.

"Der er tale om et forløb, jeg som bestyrelsesmedlem er stærkt utilfreds med."

"Jeg har leveret materiale til bestyrelsesformanden, som er blevet lækket til pressen," siger Karsten Madsen til Netavisen Infopaq.

Han tilføjer, at det lækkede materiale er korrespondance per e-mail mellem Jørgen Kleener, DRs medarbejderrepræsentant Mogens Rubinstein og ham selv.

"Det er uacceptabelt. Det er klart, at når man som bestyrelsesformand beder medlemmer aflevere input, og man så bærer materiale videre, og det så kommer i pressen, så har man et problem," siger Karsten Madsen.

"Det er især et problem, fordi det ikke engang er det endelige bestyrelsesmateriale - der står nemlig ikke navne eller programmer i - men kun kladden, der lækkes. Det er uhørt," lyder det fra Karsten Madsen.

Han vil ikke selv gøre noget for at finde muldvarpen, men lader det være op til DRs direktion at håndtere den sag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere