MediaWatch

V: EU's sikkerhedsagentur ved Øresund

EU's kommende Agentur for Europæisk Netværks-og Informationssikkerhed vil få til formål, at bistå de nationale Computerudrykningshold (CERT), der samler viden om og koordinerer sikkerheden i medlemslandende.

Anne E. Jensen vi tage kontakt til de sydsvenske kolleger i Europa-Parlamentet, så der kan presses maksimalt på for, at EU's medlemslande placerer agenturet i Øresundsregionen.

Anne E. Jensen siger:

"Agenturet skal placeres i et miljø, der er i rivende udvikling inden for IT-området, og hvor man finder en stærk uddannelses- og forskningsindsats."

"Og det miljø finder man i Øresundsregionen."

Anne E. Jensen foretrak dog, at man havde helt objektive kriterier for at tildele den type organisationer til forskellige områder, så det ikke endte i hundeslagsmål om organisationerne.

Hun tilføjer:

"Realiteten er dog, at det i dag er medlemslandene, som handler den slags af i porten."

"Min opgave i den forbindelse bliver så at sikre, at det er fornuftige kriterier, som afgør, hvor agenturet placeres."

Ikke overraskende er socialdemokratiets it-ordfører Thomas Adelskov enig i, at det ville være et godt sted at placere agenturet. Han siger til Netavisen infopaq:

"Ørestaden ville være et rigtig fornuftigt sted at placere et it-sikkerhedsagentur. Men også IT-Højskolen er et oplagt sted."

"Det gør da heller ikke noget, hvis det skulle komme på den anden side af Sundet. Blot det ikke ligger for langt væk vil det kunne give en positiv afsmitning på virksomhederne."

Han tilføjer:

"Det vil samtidig kunne give en øget fokusering på it-sikkerheden her i landet. De store virksomheder er gode til sikkerheden, men det halter noget i de små- og mellemstore virksomheder."

"Med den øgede brug af internettet i det offentlige er det også blevet helt centralt for de danske myndigheder."

"Så samlet synes jeg, at Øresund er et helt godt bud."

Anne E. Jensen understreger samtidig over for Netavisen, at:

"Der er bestemt ikke tale om lokalpolitiske hensyn fra min side. Jeg mener faktisk, at det ville være objektivt set en god ide at lægge et sådant agentur i Øresundsregionen.

"Og gerne i Sverige. Sverige har ikke noget agentur, så Sverige er et godt bud."

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere