MediaWatch

Telia-fadæse giver efterregninger

Kunderne er ikke blevet faktureret for 12,5 mio. sms-beskeder, og derfor sender Telia nu 26.000 ekstraregninger ud til kunderne, oplyser forbrugerbladet Tænk+Test.

Regningerne har både vakt vrede og forundring hos kunderne, og det har fået mange af kunderne til at henvende sig til Forbrugerrådet.

Den fælles oplevelse hos forbrugerne er, at ingen af dem kan genkende det sms-forbrug, som Telia hævder de hver især har haft, og som de nu har fået en skrap ekstraregning på.

En kunde fra Esbjerg har eksempelvis fået en efterregning på 1.781 ufakturerede sms-beskeder, selv om hendes arbejde på Esbjerg Sygehus betyder, at hun har telefonen lukket i arbejdstiden.

Telia er dog temmelig sikre på, at deres tal er korrekte. Der er nemlig tale om en fakturafejl på grund af opsætning af en mobilcentral i Kolding.

Fejlen betød, at ingen af de samtaler, der gik igennem Kolding blev faktureret, men alle samtalerne er registreret hos Telia.

Kommunikationschef Robert Neimanas fra Telia til Netavisen Infopaq:

"Årsagen til mange af misforståelserne ved efterregningerne er, at samtalerne, der er gået via Kolding-centralen, ikke behøver at være knyttet til området, men kan komme fra Sjælland for den sags skyld."

"Ligesom på internettet finder sms'erne den hurtigste ledige forbindelse og kan dermed komme fra et hvilket som helst sted i landet."

Robert Neimanas fortsætter:

"Derfor har vi udsendt en specificeret regning til hver af kunderne, så de kan se, hvortil sms'erne er sendt. Det er vores sikkerhed for, at regningen er korrekt."

Telepolitisk medarbejder fra Forbrugerrådet, Anders Hjort Jensen siger om regningerne:

"Hvis man alligevel ikke mener, man har haft forbruget, skal man naturligvis ikke betale regningen."

"Men skal i stedet henvende sig til selskabet med sin klage, og det er en god ide at gøre det skriftligt."

Han siger dog, at det dog langt fra altid løser problemet med forkerte regninger.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere