MediaWatch

Udsættelse af arbejdet på 4G-teknologi

ETSI er en underafdeling af det globale koordineringsorgan for al standardiseringsarbejde inden for telefoni, ITU, og her afviser pressechef Gary Fowlie den pessimistiske vurdering.

Rosenbrock mener ikke, at markedet kan rumme 4G før 3G er ordentligt implementeret i samfundet, og det vil i følge ham tage omkring 10 år, skriver Computerworld.

En undersøgelse fra Forrester Research spår, at det vil tage 3G-operatører i snit 11 år at nå break-even rent økonomisk.

I øvrigt er de officielle 3G-standardiserings-organisationer som 3GPP og OMA arbejder alt for langsomme, mener flere mobil-operatører.

Derfor er Vodafone, Orange, Telefonica og T-Mobile gået sammen om at udvikle en standard til betaling via mobiltelefon.

Den østrigske operatør MobilCom er også gået sammen med Vodafone i et andet samarbejde for at udvikle andre standarder for services til 3G.

Vicedirektør i TDC Mobil, Henrik Dickow, oplyser, at TDC ikke er gået ind i nogen standardiseringsalliancer, da selskabet helst ser, at de officielle standarder kommer på bordet.

Standardiseringsbranchen har skabt Open Mobile Alliance (OMA) som bygger på det gamle wap-forum, for at forbrugerne kan få adgang til de samme tjenester lige meget hvor de er.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere