MediaWatch

Sander: Digital signatur sparer penge

"Kommunerne bør med samme succes som bankerne med home-banking kunne effektivisere administrationen på landets rådhuse," siger Videnskabsminister Helge Sander.

Han tror på, at Kommunernes har fået helt nye muligheder fopr at spare penge med den gratis digitale signatur, som alle skatteydere får tilbudt med selvangivelsen om få uger.

Han har forståelse for, at Kommunernes Landsorganisation gerne vil diskutere demografisk udvikling og udgiftstryk med deres debatoplæg "Velfærd på spil," som offentliggøres i dag.

"Men det forekommer mig at være mindst lige så relevant, at ledelsen i kommunerne er stærkt optaget af de besparelser i administrationen og forbedringer af borgerservice, som en digital forvaltning kan give," siger Helge Sander.

Kommunerne har med den digitale signatur fået mulighed for på internettet og hjemmesiden at give langt flere selvbetjenings-tilbud end i dag, mener han.

Eksempler på disse services er ansøgning om pension, kontanthjælp, boligstøtte, nybyggeri, lægeskift, nyt sygesikringsbevis, flytteanmeldelser, oplysninger i forbindelse med ejendomshandel, ansøgning om optagelse på venteliste til daginstitutioner.

"En effektiv digital forvaltning kan spare kommunerne for betydelige administrative udgifter og samtidig give større frihed og gøre det nemmere for borgerne og virksomhederne.

Så inden man diskuterer forringelser af de offentlige velfærdsydelser, bør man omlægge til den mest effektive og omkostningsbevidste administration," siger Helge Sander.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere