MediaWatch

Vodafone og Huchinson i 3G-kapløb

I et forsøg på at overhale Huchinson, der ellers er hovedaktøren i det britiske 3G-spil, tilbyder Vodafone sine kunder sports- og musikklip gennem sin service Vodafone Live. Det skriver Guardian.

Vodafone Live gik i luften allerede i november og har 200.000 brugere. Endnu flere videoklip og nye aftaler med blandt andre nyhedskanalen CNN skal sikre Vodafone forspringet foran Huchinson.

Men tjenesten er ikke en ”rigtig” 3G-service. Servicen bruger det eksisterende net, men forsøger at levere en 3G-lignende vare, indtil Vodafones eget 3G-netværk er klar til brug i 2004.

Dermed forsøger Vodafone at beholde sine 3G-interesserede kunder og forhindre dem i at skrifte til konkurrenten Huchinson, hvis 3G-service efter planen går i luften i midten af denne måned.

Huchinsons service har den fordel at brugeren kan foretage opkald med video, det vil sige, at man kan se den man ringer til og omvendt.

Desuden kan videoklip ses live, noget der ikke kan lade sig gøre via det eksisterende net. Huchinson vil blandt andet levere klip fra Premier League, samt nyheder fra ITN.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere