MediaWatch

Vivendi vil stadig underholde

Trods frasalg og et stående tilbud på Universal Music, vil koncernen stadig være aktiv i underholdningsbranchen.

Franske Vivendi vil beholde sin underholdnings-virksomhed og leder efter nye investorer til den amerikanske underholdningsbranche. Det skriver Financial Times.

Især er Vivendis ledelse opsat på at beholde Universal Music, på trods af at have vist interesse for at sælge. Nu er planen at omorganisere selskabet, så ledelsen beholder den fulde kontrol de næste to år.

Den beslutning kan få den amerikanske olie-konge Marvin Davis til at trække sit tilbud på alle Vivendis underholdnings-aktier tilbage.

Han har ellers givet et tilbud på 20 mia. dollar (ca. 137,8 mia. kr.), for samtlige af Vivendis underholdnings-værdier, herunder Universal Music, forlystelsesparker og computerspil.

Vivendi Universal offentliggjorde sidste år en stram plan for at komme oven vande, efter en lang periode med økonomisk nedgang.

Frasalg af flere af koncernens selskaber hørte med til denne plan, blandt andet blev udgivervirksomheden Houghton Mifflin solgt december 2002.

Frasalget af andre selskaber vil fortsætte, men dele af Universal Music ser altså ud til at være fredet et par år endnu.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere