MediaWatch

TDC bekræfter digital signatur-aftale

Det er resultatet af, at Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling i dag har valgt TDC som leverandør af Digital Signatur.

For de danske borgere betyder det, at man fremover vil kunne udveksle fortrolige oplysninger med de offentlige myndigheder på sikker vis via internettet.

Administrerende direktør og koncernchef Henning Dyremose, TDC, siger:

"Vi er glade for at være blevet valgt som leverandør. TDC vil gerne være med til at sætte Danmark øverst på IT-landkortet."

"Det tilbud, vi har givet, sikrer alle borgere mulighed for at få digitale signaturer, som for eksempel kan bruges til at udveksle fortrolige oplysninger."

Morten Brøgger, markedsdirektør i TDC Erhverv, tilføjer:

"Det betyder, at det bliver nemt og billigt for den enkelte dansker, når man fremover skal aflevere eksempelvis momsregnskab, selvangivelse og lignende til myndighederne."

En digital signatur er et digitalt identitetsbevis, som borgerne vil kunne bruge til kommunikation med offentlige myndigheder og private virksomheder.

TDC er klar til at levere digitale signaturer i løbet af ganske kort tid.

Første skridt er en aftale med ToldSkat om, at man kan få udstedt digitale signaturer ved hjælp af tast-selv-service på internettet.

Aftalen er indgået i samarbejde med CSC Danmark.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere