MediaWatch

Nokia bag videncenter i Ørestaden

Gennem et internationalt netværkssamarbejde, Crossroads Copenhagen, er Nokia nu med til at bane vejen for praktisk afprøvning af fremtidens mobilteknologi.

Der bliver tale om distribution af positionsbestemte mobile tjenester samt forskning i brug af trådløse kommunikationsværktøjer blandt virksomheder og indbyggere i Ørestaden.

Bag netværket står førende internationale IT- og televirksomheder repræsenteret i Skandinavien samt offentlige myndigheder og organisationer i Danmark.

Crossroads Copenhagen støttes desuden økonomisk af Ministeriet for videnskab, teknologi og udvikling.

Crossroads Copenhagen er et åbent netværkssamarbejde, og interesserede virksomheder er således velkomne.

Samarbejdet består foreløbig af TDC, Hewlett-Packard, CSC, IT-C, DR, Københavns Universitet, Forbrugerinformation og Det Kongelige Bibliotek.

Og med tiden tilbydes mobile brugere i Ørestaden adgang til nytænkende positionsbestemte mobile tjenester med lyd, tekst og levende billeder.

Hver enkelt bruger vil selv definere sin tjeneste via en individuel brugerprofil.

Profilen indtastes i brugerens terminal og sendes herefter til en server, som dernæst udelukkende distribuerer de tjenester, som matcher brugerens profil.

Crossroads Copenhagen netværket ser samtidig samarbejdet som en oplagt mulighed for at tiltrække ledende udenlandske forskere til Ørestaden.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere