MediaWatch

Sundere pc-skærme på vej

Skærmen, Syncmaster 172W, er som en 17 tommers skærm i bredden og som en 15 tommers i højden, eller et forhold på 15 til 9.

De almindelige skærme har et forhold på 4 til 3.

De nye forholdstal skal gøre skrivebordet bredere, så multimedieprodukter får en helt ny dimension.

Skærmen er ifølge norsk Hjemmepc samtidig udstyret med en speciel fod, der kan justere skærmen både i dybden og i højden - helt ned til bordpladen.

Den norske fysioterapeut og ergonom Margareta Rosén siger, at monitoren kan få stor betydning, når man skal skabe et godt arbejdsmiljø ved pc'en. Hun siger:

"Dette har ofte haft meget lille opmærksomhed, fordi man fokuserer på skadeeffekterne af mus og tastatur."

"Hvis man tilpasser monitoren til den enkeltes arbejdsstilling, udsætter man ikke kroppen for unødvendige belastninger."

Dermed understreger hun, hvor vigtigt det er at tage synsergonomi og arbejdsstilling alvorligt, når man arbejder ved skærmen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC lavede norske frasalg i milliardklassen, medieforliget giver fortsat anledning til en historie eller to, og EU var en guldgrube af aktivitet på medieområdet i ugens løb. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere