MediaWatch

Pc'en ind i dagligstuen

De nyeste versioner af pc'er med fjernbetjening til at spille DVD'er, CD'er og afspille film, samt optage tv-programmer peger dog på en ny placering.

Computerproducenterne vil vædde på, at de nye computere ikke længere kommer til at leve et liv i det skjulte, men får en helt ny rolle som underholdnings-central.

På Comdex-messen præsenterede computer-producenten Gateway en af den ny type underholdning-maskiner.

Gateways computer er ifølge Reuters et underholdningssystem, med et fladt 42 tommers tv-display, der giver ejerne mulighed for at skifte mellem digital-tv, musik, billeder og video.

Der er i og for sig ikke noget helt nyt i selve teknikken men at optage fra tv, spille og optage musik med mere.

Richard Doherty fra Envisioneering Group siger til Reuters:

- Men det nye gennembrud for disse nye maskiner er ifølge Reuters, at de har de forskellige dele som faste indbyggede elementer. -

- Omkostningen til at købe nye og smarte ting til computeren er væk, da disse elementer allerede indgår i den totale omkostning. -

I begyndelsen vil det naturligvis være de såkaldte first movers, der køber, men over tid vil det store publikum få øjnene op for disse multimaskiner.

Ifølge Forrester Research bruger tre ud af fire computerbrugere deres computer til at spille musik på, mens cirka halvdelen ser DVD'er.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere