MediaWatch

DR Radio har lytterfremgang

DR skriver at journalistkonflikten især ramte aktualitetskanalen P1, hvor populære journalistiske programmer som P1 morgen og Orientering måtte udgå.

Kulturkanalen P2 blev kun ramt i mindre omfang, mens P3 som forventet tabte mange lyttere til de kommercielle konkurrenter.

P4, som af mange blev rost for at spille mere musik end sædvanligt, holdt stort set skansen og tabte kun 2 procent af kanalens 1,7 millioner daglige lyttere. P4 er fortsat Danmarks største radiokanal.

Radiodirektør Leif Lønsmann er glad for den store opbakning, men glæder sig også til konkurrencen fra de nye landsdækkende radiokanaler:

- Som licensbetalt radiostation skylder vi alle danskere kvalitet for licensen, og derfor er det glædeligt at vi trods øget konkurrence og større valgfrihed vælges af de fleste radiolyttere.

Med de nye landsdækkende radiostationer, der kommer til næste år, skærpes konkurrencen og det er godt. For lytterne, fordi de får mere at vælge imellem. Og for DR fordi vi får noget at sammenligne os med.

Journalistkonflikten har vist at lytterne er hurtige til at skifte kanal, men at de er kommet tilbage efter konflikten viser omvendt at DR kan noget, de andre - og dermed markedet - ikke kan. -

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere