MediaWatch

Microsoft får medhold i monopolsag

Dommer Colleen Kollar-Kotelly afviste stort set alle de indvendinger, som ni amerikanske stater havde indgivet mod aftalen mellem Microsoft og den amerikanske regering.

Aftalen blev indgået efter en anden dommer i juli 2001 dømte Microsoft for at skade den frie konkurrence, fordi softwaregiganten efterhånden dominerede hele softwareområdet.

Men bedst som en tvangsopsplitning af Microsoft truede, indgik selskabet et kompromis med den amerikanske regering.

Det ville ni stater ikke acceptere, men dommer Kollar-Kotelly afviste i sin kendelse staternes protester.

Kendelsen har givet Microsoft nyt mod på livet og selskabet er derfor parat til at føre en hård linje over for EU-Kommissionen i sagen om monopol-lignende status på programmarkedet.
EU-Kommissionen har tidligere været inde på, at Microsoft skulle adskille Windows fra Media Player, men det afviser softwaregiganten.

Over for Financial Times siger Brad Smith, advokat i Microsoft, at det vil selskabet ikke gå med til. Ud over de indrømmelser der allerede er givet, vil man ikke komme med andre, lyder det fra Microsoft.

Forslaget fra EU-Kommissionen kommer i et forsøg på at skabe øget konkurrence og muligheder for andre producenter end Microsoft.

Sammenkædningen af operativsystemet Windows og andre programmer har været med til at udkonkurrere andre producenter fra markedet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere