MediaWatch

Den digitale pen til Danmark

Lanceringen sker i samarbejde med den danske distributør af mobil-relaterede produkter, Milcom, og Danmark er det første land udover Sverige hvor pennen og det 'intelligente papir' får premiere.

Ved hjælp af en digital pen, f.eks. SonyEricssons Chatpen, og en Post-it blok (de 'små gule sedler') fra 3M eller et hæfte med digitalt papir fra Esselte, kan man skrive eller tegne både korte og lange meddelelser.

Med et klik på pennen kan meddelelsen sendes via det mobile internet til en eller flere e-mail-adresser. Overførslen sker ved hjælp af Bluetooth-teknologi via en mobiltelefon, der understøtter teknologierne.

Den digitale pen retter sig på sigt både mod erhvervs- og forbrugermarkedet. Teknologien kan f.eks. bruges til at udfylde fortrykte blanketter eller formularer, hvorved informationerne kan overføres direkte til eksempelvis virksomhedens CRM-system.

På forbrugermarkedet kan man forestille sig utallige muligheder for digital kommunikation med den nye pen: Tegninger, beskeder og breve i håndskrevet personlig stil, men med den digitale kommunikations uafhængighed af tid og sted.

Papirprodukterne er koblet til den digitale verden ved hjælp af den såkaldte Anoto-funktionalitet, som det svenske firma har taget patent på. Den digitale pen skriver på papir, hvorpå der er trykt et unikt mønster af meget små prikker, som er usynlige næsten for det blotte øje. I alt består 'Anoto-mønstret' af 669.845.157.115.773.458.169 små prikker.

Hver eneste del af mønstret er unikt. Det betyder, at pennen så at sige kan registrere sine egne bevægelser, når den kører henover papiret. Det betyder også, at hver enkelt del at papiret kan tildeles specifikke funktioner, f.eks. 'send', 'gem' eller 'synkroniser'.

Med vanlig svensk sans for det visionære lanceres pennen under overskriften "Det største der er sket informationsteknologien siden Gutenberg". Anotos grundlægger og adm. direktør Christer Fåhraeus siger da også, at selskabet sigter efter at skabe en global de facto standard for digitale penne og digitalt papir.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere