MediaWatch

Jysk avis overtager TvDK 2/Midtjylland

Herning Folkeblad overtager stationen fra Vitta Lysgaard, som har valgt at koncentrere kræfterne om sine øvrige forretninger, og derfor har ønsket af afhænde tv-stationen i Herning.

Administrerende direktør for TvDanmark, Jesper Sehested Lund, glæder sig over, at den vigtige TvDanmark station i Herning styrkes yderligere ved at blive overtaget af Herning Folkeblad.

- Jeg er meget glad for en udvikling, hvor stærke regionale dagblade involverer sig i lokal-tv og dermed i TvDanmark-netværket. Først og fremmest betyder dagbladenes involvering en klar styrkelse af de lokale nyheder i Lokalrapporten.

På samme tid giver de regionale dagblades engagement TvDanmark en øget forankring i lokalsamfundet. Det er præcis denne forankring, der er krumtappen i den filosofi, vi driver tv i Danmark ud fra, - siger Jesper Sehested Lund.

I dag ejer Sjællandske Dagblade TvDanmark stationerne i Næstved og Slagelse, mens Nordjyske Stiftstidende driver TvDanmark 2 Nordjylland.

Jesper Sehested Lund peger på, at TvDanmark dermed kan blive rammen om et vigtigt samarbejde mellem de regionale dagblade og tv.

Et samarbejde, der kan sikre en helt nødvendig modvægt til den store mediekoncentration, der synes at tegne sig, hvis et - eller flere - af de landsdækkende dagblade overtager TV 2 ved den forestående privatisering af den statsejede tv-station.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere