MediaWatch

KOMM: P5-udbud på vildspor

- Det er KOMMs klare holdning at hele udbuddet om P5 burde afvente en gennemgribende omlægning af den nuværende og stærkt utidssvarende frekvensstruktur, således at ingen af de nuværende lokalradioer skal tvinges til at afgive deres frekvenser til den kommende konkurrent på P5.

Men såfremt partierne bag medieforliget opretholder ønsket fra medieaftalen om en hurtig udbudsrunde om P5, så er det mindste de kan gøre at afholde et udbud som er fair og gennemskueligt, - siger Bent Helvang formand for KOMM.

Brancheorganisationen finder det fornuftigt at partierne bag medieaftalen stiller krav om nyheder på et niveau som kan konkurrere med Danmarks Radio og anbefaler i den forbindelse politikerne at udforme kravene til omfanget af nyhedsproduktionen så detaljeret i udbudsmaterialet, at alle ansøgere forpligter sig forlods på samme høje niveau.

- Såfremt Kulturministeriet opstiller sådanne klare og veldefinerede krav til programkvaliteten for nyhederne, vil man sagtens kunne afholde en udbudsrunde hvor prisen bliver det afgørende.

Dermed sikres en fair og objektiv konkurrence, hvor alle aktører stilles lige, - siger Bent Helvang.

Formanden er i den forbindelse bekymret for at en subjektiv vurdering af erfaring med nyhedsproduktion vil betyde at enkelte medier bliver stillet urimeligt bedre end andre ansøgere som eventuelt er villige til at betale en højere pris for rettighederne til P5.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere