MediaWatch

Ny chef på vej til France Telecom

Breton, der skrev science fiction-romaner tilbage i 80'erne - får til opgave at rette op på den delvist statsejede telegigant, der på verdensplan har oparbejdet en astronomisk gæld på 500 milliarder kroner.

Men Breton har før skullet udrette det umulige. Breton kommer fra en stilling som topchef for elektronikgiganten, Thomson Multimedia, som i 1997, da Breton tiltrådte, ligeledes var i alvorlige problemer.

Det var i øvrigt den nuværende franske præsident, Jacques Chirac, der på det tidspunkt bad Breton om at overtage styringen i den statsejede Thomson-virksomhed.

Breton menes at stå ganske nær Chirac - ligesom premierminister Jean-Pierre Raffarin, der i følge de franske medier er bekymret for uro blandt de 100.000 medarbejdere i den franske telegigant.

Det har vakt nogen forundring, hvorfor Breton først præsenteres som ny chef den 2. oktober. De franske medier beretter, at der allerede var kontakt med Breton dagen efter afskedigelsen af daværende chef, Michael Bon, den 12. september.

Ifølge Le Monde er forklaringen, at Breton har haft betænkeligheder omkring den franske stat, som ejer 55,4 procent af aktierne i selskabet. Han vil være sikker på at kunne manøvrere uafhængigt af staten.

Ud over at have forsøgt sig som forfatter har Breton også være professor i informatik og matematik ved det franske institut i New York.

Aktiemarkedet i Frankrig reagerede positivt på de første udmeldinger om Breton som ny Telecom-chef og sendte aktien op med over fem procent efter et fald på 12 procent mandag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere