MediaWatch

DR vinder to Prix Italia-priser

Prisvinderne er radiomontagen: "Den vantro poet", tilrettelagt af Anne Røgilds samt TV-dokumentaren "Valo-Manden", tilrettelagt af Vibeke Heide-Jørgensen.

Om "Den vantro poet" udtaler juryen blandt andet: "Udsendelsen præsenterer et fascinerende indblik i ensomhed og social isolation i et nutidigt Danmark.

Det udforsker nogle af de vigtige problemstillinger i kulturel forskellighed med en sikker, sofistikeret og professionel hånd og lader det op til lytteren at drage sine egne konklusioner".

Juryen udtaler i sin begrundelse for "Valo-Manden": "Vi værdsætter den følsomhed og respekt for en autistisk person, der lever i sin egen verden, gengivet af de mennesker, der omgiver ham og ikke mindst af tilrettelæggeren."

- DR ProgramProduktion har et mål om at blive verdens bedste til at producere public service programmer.

At vi vinder begge dokumentarpriser ved Prix Italia viser, at det er et ambitiøst, men ikke urealistisk mål, vi har sat os, - siger DRs program-direktør Lars Vesterløkke.

Prix Italia er den italienske statsradio RAIs årlige priskonkurrence for radio, fjernsyn og web og regnes for den mest betydningsfulde internationale konkurrence for public service radiofonier.

Der uddeles priser i kategorierne drama, dokumentar, fiktion og musik.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere