MediaWatch

DR må ikke bringe genudsendelser

Forbudet træder i kraft med øjeblikkelig virkning og er et hårdt slag for DRs ledelse, der nu får endnu sværere ved at fylde programfladen ud under strejken.

Kendelsen udløste da også spontan jubel fra de mange fremmødte DR-journalister i og uden for retsbygningen.

Der var plads til omkring 20 DR-journalister inde i salen, og de begyndte at huje og klappe efter domsafsigelsen. Spontaniteten blev dog ikke ligefrem værdsat af dommeren.

- Så er det ud! - lød det.

Uden for fortsatte "festen" blandt de konfliktramte journalister dog med kaffe og brownies.

Sagen var indbragt af Dansk Journalistforbund på vegne af de strejkende DR-medarbejdere. DRs ledelse kærede på stedet kendelsen.

DRs ledelse siger i en kommentar, at den "tager fogedrettens afgørelse til efterretning" og vil efterfølge den, indtil landsretten har taget stilling til sagen.

- Vi retter sendeplanen til, men det får ikke de store konsekvenser. Vi har programmer, der for eksempel er produceret af eksterne produktionsselskaber, af de øvrige nordiske lande eller tidligere medarbejdere, og som derfor ikke er omfattet af forbudet, - siger TV-direktør Jørgen Ramskov.

Udenfor retsbygningen fejrede en glad direktør i Dansk Journalistforbund, Anne Louise Schelin, dommen med de strejkende DR-journalister.

- Det manglede da bare, - var Anne Louise Schelins umiddelbare reaktion overfor Netavisen Infopaq efter domsafsigelsen, - og jeg er overordentlig tilfreds. -

Hun lagde dog ikke skjul på, at hun til det sidste havde frygtet, at journalistforbundets krav om et forbud ville blive afvist.

- Jeg var i tvivl om, hvorvidt overenskomstens tekst var klar nok til at en foged turde nedlægge forbud, men afgørelsen er ikke til at misforstå, - sagde Anne Louise Schelin.

TV-Avisens tillidsmand, Morten Jakobsen, håber, at forbudet kan få gang i forhandlingerne mellem Dansk Journalistforbund og ledelsen i DR.

- Jeg håber, at det kan have en opspeedende effekt på forhandlingerne, for vi vil meget gerne forhandle med DR, - sagde Morten Jakobsen til Netavisen Infopaq.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere