MediaWatch

Tiscali tilfreds med 2001

Selskabet oplyser at det i 2001 er lykkedes at forbedret EBITDA indtjeningen markant fra -110 millioner kroner i 2000 til -50 millioner kroner 2001. Dette har baggrund i en tilfredsstillende kundetilgang, styring af omkostningerne samt effektivisering af virksomheden.
- Årets resultat er tilfredsstillende og som budgetteret. Vi har i 2001 øget vores indtjening markant. Vi opererer under vanskelige markedsvilkår, ligesom vi i Danmark fungerer som koncernens spydspids inden for bredbånd.

Vi har derfor foretaget store investeringer og står i dag med landets bedste ADSL-dækning - næst efter TDC - med i alt 196 centraler, så vi i dag kan tilbyde ADSL til 75 procent af landets husstande, - siger administrerende direktør i Tiscali, Peter Bredgaard.
Udbygningen af Tiscalis infrastruktur er sket for en del af provenuet fra World Onlines aktieemission i marts 2000. Den danske ledelse har dog valgt at nedskrive værdien af infrastrukturen i Danmark ganske kraftigt.

Afskrivningerne betyder, at årets samlede resultat udviser et ekstraordinært underskud på 300 millioner kroner.
- Vi ønsker fremover at blive vurderet på linie med andre selskaber mht. vækst og indtjening. Internetbranchen er ikke længere unik, og det er ikke længere legitimt at fremvise store underskud.

Vi ønsker ikke at trækkes med tal fra dengang, internetbranchen så anderledes ud, og derfor har vi besluttet at lade 2001 være et ekstraordinært år, hvor vi afskriver en stor del af tidligere års investeringer.

Hermed er tavlen vasket ren, og vi er klar til at blive målt ikke alene på EBITDA, men på EBIT og siden på resultat før skat, - siger Peter Bredgaard.
Tiscali forventer på baggrund af 2001-resultatet en neutral EBITDA i 2002, positiv EBITDA i 2003 samt positiv EBIT i 2004.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere