MediaWatch

Fogh: DRs objektivitet er i orden

Det oplyser statsministeren i et svar til Socialdemokratiets mediepolitiske medieordfører, Mette Frederiksen, der har rejst spørgsmålet efter at medlemmer af Dansk Folkeparti har rejst kritik af DRs alsidighed i nyhedsformidlingen.

Næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom, Morten Messerschmidt, henvendte sig i juni til DR for at få udleveret navne på alle journalister i DRs Nyhedsområde for at kunne registrere deres politiske observans.

Mette Frederiksen har desuden spurgt statsministeren, om han mener, at det er lovligt, at Dansk Folkeparti vil registrere navngivne journalisters politiske tilhørsforhold.

Fogh henviser til, at registrering af enkeltpersoners politiske tilhørsforhold kun må finde sted, hvis den registrerede har givet samtykke. Registrering af enkeltpersoners politiske tilhørsforhold må desuden give anledning til principiel betænkelighed, siger Fogh.

- Jeg er særdeles tilfreds med statsministerens klare svar. Det betyder forhåbentlig, at vi nu kan få en mere nuanceret debat om DRs nyhedsformidling i fremtiden, siger Lisbeth Knudsen, nyhedsdirektør og DRs fungerende generaldirektør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere