MediaWatch

Ingen genforhandling af medieforliget

- Der har været 18 møder, og der er lavet et forlig, som de selv har haft rigtigt meget indflydelse på. Så kan man ikke komme løbende dagen efter og sige, at man vil have genforhandlinger, - siger DFs medieordfører, Poul Nødgaard, til Netavisen Infopaq.

Både de radikale, Socialdemokratiet og Kristeligt Folkeparti har lagt op til, at man gerne deltager i en ny forhandlingsrunde.

Og kulturminister Brian Mikkelsen lod da også mandag en dør stå på klem.

- Jeg mødes gerne med partierne igen, da vi altid er åbne for forhandlinger. Da Dansk Folkeparti er med i aftalen, skal de dog godkende eventuelle ændringer i forligsteksten, - lød det på et pressemøde fra Brian Mikkelsen.

Men Dansk Folkeparti har altså ikke tænkt sig at lade oppositionen få en anden chance.

- Når man har et forlig, står det helt fast. Det kan Venstre og de konservative ikke løbe fra, - siger han.

- Hvis de vil ændre noget, må de komme med et stykke A4-papir med forslag, og så må vi se på det. -

Parterne i medieforhandlingerne har gensidigt beskyldt hinanden for at forhandle på skrømt.

Mens oppositionen har slået fast, at aftalen allerede på forhånd var på plads med Dansk Folkeparti, har DF sagt, at især socialdemokraterne aldrig rigtigt havde tænkt sig at deltage i forliget.

Brian Mikkelsen havde lagt prestige i at få et bredt medieforlig igennem. Det var meningen, at oppositionens beskyldninger mod regeringen for at føre blokpolitik skulle gøres til skamme.

Med de fire forhandlingspartier ude af forliget er der udsigt til en vanskelig gennemførelse af målene om en privatisering af TV 2, en udlicitering af DRs programmer, en professionalisering af bestyrelserne og friere reklameregler.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere