MediaWatch

Mondo-løsning mod sms-overpriser

TDC lukker for den gratis trafik med sms-tjenester i dag, den 1. maj, og flere mobiloperatører følger efter senere i år. Dermed er der lagt op til ekstraudgifter for virksomheder, som udbyder tjenester på deres websites, hvor brugere kan tilmelde sig forskellige besked- og alert-services via sms.

Hvis virksomhederne ikke skal nedlægge sms-tjenesterne, kan de vælge at betale prisen for at lade sms-trafikken gå gennem ét teleselskab. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, skriver Mondo i en pressemeddelelse, ikke mindst når sms-beskederne skal sendes til abonnenter hos andre teleselskaber.

Alternativt kan virksomhederne vælge at indgå en aftale med hver enkelt teleudbyder på markedet for at undgå problemet med at betale overpris for trafik mellem de forskellige udbydere.

Men det behøver ikke at blive konsekvensen. En ny standardbaseret applikation udviklet af Mondo hjælper virksomhederne med at undgå store overpriser. Mondos Web Service sms-gateway sørger nemlig automatisk for at dirigere sms-beskederne direkte gennem det teleselskab, hvor den enkelte bruger af sms-tjenesterne har mobilabonnement.

Derved bliver 'portoen' for at sende sms som e-mail via nettet altid den billigst mulige, og virksomhederne bliver samtidig fri for at bruge tid på at indgå og opdatere aftaler med hvert enkelt teleselskab, siger Mondo.

Mondos løsning er allerede implementeret hos Nordea Invest.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere