MediaWatch

Telecom Italia tabte penge

Telecom Italia, der er Europas fjerdestørste teleselskab, måtte i 2001 afskrive i alt 4,6 milliarder euro på internet-aktiviteter og investeringer i sydamerikansk telefoni.

Det har vakt opsigt, at Telecom Italia på trods af tabet vil betale udbytte til aktionærerne. Pengene, der skal hentes fra reserverne, udbetales først og fremmest af hensyn til den stærkt forgældede Olivetti-koncern, der ejer 55 procent at Telecom Italia.

- De smider pengene ud ad vinduet i stedet for at bruge dem på det brandudsalg af teleselskaber, der er i gang, siger en analytiker til Financial Times.

Telecom Italias overskud var på 2 milliarder euro i 2000. Ved aflæggelse af årsregnskabet forudså telekoncernen, at regnskabet for 2002 ville være på niveau med 2001.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs