MediaWatch

TvDanmark2 satser med nyhedskanal

Jesper Lunds krav til Christiansborg omfatter bl.a. større sendestyrke til stationerne i lokal-tv-netværket. Derudover foreslår han, at netværket kun skal omfatte syv regionale stationer.

Til gengæld vil TvDanmark lancere en helt ny nyhedsudsendelse på TvDanmark2 med indslag fra de enkelte lokale stationer. Ifølge B.T. er der på Christiansborg stor sympati over for tanken om en landsdækkende - og mere lokalt orienteret - konkurrent til TV 2 og DRs nyhedsmonopol.

- Hvis lovgivningen indrettes på den måde, vi gerne vil have, vil vi gennemføre nationale nyheder på TvDanmark2 så hurtigt som muligt. Det er nyheden til politikerne, siger Lund til B.T.

Jesper Lund understreger over for avisen, at TvDanmark2 ikke dropper netværket og går på satellit, før det står klart, hvad udgangen på et nyt medieforlig bliver.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs