MediaWatch

Tre procent af alle e-mails har virus

Den øgede mængde af virus skyldes en kraftig stigning i brugen af e-mails, og omregnet svarer tallene fra Telenor Busines Solutions til at en virk-somhed med 50 medarbejdere, i gennemsnit vil modtage 3500 inficerede e-mails årligt.

Telenor meddeler at man har oplevet en kraftig stigning i trafikken på selskabet e-mail-platforme (tæt ved 20 procent) og dermed øges risikoen for spredning af virus via e-mails betydeligt.

Totalt set spredes 95 procent af alle virus idag via e-mails.

Ifølge Kim Toft Madsen, administrerende direktør i Telenor Business Solutions Danmark har man oplevet at virusangrebene bliver stadigt mere sofistikerede.

Udviklingen betyder at truslen mod virksomhederne bliver stadigt større og eftersom IT-systemer i højere grad er forretningskritiske mener han det kan have fatale følger.
- Vi ser, at skræmmende få virksomheder besidder den kompetence, som kræves for at beskytte sig tilstrækkeligt mod sådanne angreb, og at det hverken er muligt eller hensigtsmæssigt for virksomhederne selv at varetage egen sikkerhed. -
Telenor fremhæver i den forbindelse muligheden for at virksomhederne kan benytte sig af en central virusscanning, som sikrer mod langt de fleste virusangreb.

Virusangreb kostede, ifølge tal fra Computer Economics, i fjor verdens-samfundet 116 milliarder kroner.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere