MediaWatch

Tjekkisk indgreb mod TDC-selskab

De tjekkiske myndigheder siger, de har mistanke om, at CRA ikke har overholdt informationspligten for børsnoterede selskaber.

Børstilsynet insisterer specielt på at få indsigt i en transaktion, der vil give CRA hjemsted i skattelyet Cayman Island.

Aktionærerne i CRA har fået brev om, at de på en generalforsamling den 8. april skal tage stilling til et forslag, der indebærer, at deres aktier nedskrives med 99 procent af værdien. Til gengæld får de andele i et nystartet, ikke børsnoteret selskab med navnet Ceske Radiokomunikace Ltd. (CRA Ltd.) med hjemsted på Cayman Island.

Også CRA's hovedaktiv, en 40 procents ejerandel af teleselskabet Radiomobil, flytter med. CRA skal sælge det til CRA Ltd., som oven i købet har fået option på Deutsche Telekoms andel på 60 procent af Radiomobil.

TDC og Deutsche Bank ejer i fællesskab selskabet Bivideon, som igen ejer 72 pct. af CRA. Det er ikke Bivideon, som står bag forslaget om rejsen til Cayman Island, men ingen af dets repræsentanter har i følge taget afstand fra planen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere