MediaWatch

EMI afskediger hver femte

Afskedigelserne repræsenterer knap en femtedel af medarbejderstyrken, og ventes sammen med diverse nedskrivninger og andre økonomiske tiltag at belaste årsregnskabet for 2001 med 2,8 milliarder kroner, skriver Bloomberg.

Verdens tredjestørste pladeselskab forventer at nedskæringerne fremover vil give en årlig besparelse på knap 1,2 milliarder kroner, og dermed hjælpe EMI-regnskabet tilbage til sorte tal.

Siden selskabet administrerende direktør, Alain Levy, blev hentet til EMI i oktober sidste år, har man foretaget en omfattende nedskæringsrunde.

Det har blandt andet betydet afskedigelser af medarbejderne, omstruktureringer i ledelsen samt opsigelse af samarbejdet med flere verdenskendte kunstnere, herunder David Bowie og Mariah Carey.

De omfattende nedskæringer har endvidere bevirket, at rivaler som Vivendi Universal har taget markedsandele fra selskabet.

Markedet venter derfor fortsat på EMI's plan for hvordan man har tænkt sig at vende den udvikling.

Broderparten af de seneste afskedigelser vil finde sted med udgangen af marts måned, mens den resterende andel vil være gennemført i slutningen af september.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere