MediaWatch

Intern strid i TV 2

Børsen Mediemarked skriver idag at TV 2-familien er splittet på indtil flere områder i forhold til den kommende medieaftale. Splittelsen er så dyb, at seks af de ialt otte regionale tv-stationer er gået uden om TV 2, og selv har henvendt sig direkte til kulturminister Brian Mikkelsen (K).

I henvendelsen til kulturministeren lægger de seks regioner op til at få mere sendetid, og ønsker derfor at TV 2 udvider sin nuværende to-kanalsstrategi til at omfatte en tredje kanal, som udelukkende skal være regional.

Regionerne ønsker samtidig at blive frigjort økonomisk fra TV 2 og i fremtiden modtage licensmidler uden om stationen.

TV 2 afviser kravet om en tredje kanal med den begrundelse, at det kan skabe en kannibalisering af indtjeningsgrundlaget. Stationen bakkes op af de resterende to regioner, TV 2/Østjylland samt TV 2/Midt-Vest.

Ifølge Børsens oplysninger vil en tredje kanal koste TV 2 et sted mellem 75 og 100 millioner at etablere.

TV 2 har tidligere fundet ideen om en hel regional tv-kanal god, og var parat til at oprette en sådan i forbindelse med digitaliseringen af det jordbaserede sendenet.

Den holdning er nu ændret og ifølge Børsen begrundet i et brev fra TV 2 til kulturministeren.

Brian Mikkelsen har tidligere appelleret til at TV 2 og dets regioner kom til enighed inden medieforliget, men den mulighed synes nu at være forspildt.

Regionernes krav om økonomisk uafhængighed bunder i et ønske om at slippe for nye sparerunder, a'la den seneste i efteråret, hvor svigtende reklameindtægter på landssendefladen betød omfattende afskedigelser i regionerne.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere