MediaWatch

Telia udfordrer TDC på ADSL

Millioninvesteringen i det danske bredbåndsmarked skal bruges til at udbygge selskabets eksisterende infrastruktur i Danmark, og vil frigøre Telia helt fra TDCs net.

Dermed bliver Telia det første reelle alternativ til det tidligere statsmonopol på privatmarkedet.

Via eget access-net og udstyr kan Telia i fremtiden levere både telefoni samt datatjenester direkte til slutbrugeren og selskabet forventer, at lancere sit ADSL-produkt til de private forbrugere i april.

Bredbåndsløsningerne ventes klar med udgangen af juni.

- Satsningen på ADSL er et udtryk for, at Telia-koncernen er fast besluttet på at være danskernes foretrukne alternativ til TDC. Der er tale om store investeringer på områder, hvor vi ser mulighed for vækst i de kommende år.

Samtidig stiller vi hele vores forretningsmæssige og teknologisk ekspertice til rådighed for det danske marked, - siger administrerende direktør og koncernchef i Telia, Marianne Nivert.

Telia er idag førende inden for alle telefoniområder i Sverige og har på nuværende tidspunkt passeret de første 200,000 ADSL-kunder.

I Danmark har man allerede mere end 60,000 bredbåndskunder gennem Telia Stofa, der leverer bredbåndsadgang via kabel-tv-nettet.

Den nye bredbåndsløsning vil i første omgang blive tilbudt i Storkøbenhavn og efterfølgende i de andre større byer i Danmark.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere