MediaWatch

Microsoft anklages for urent spil

Producenterne mener bl.a., at forhandlere sælger tilbehør og software i pakker sammen med Xbox-konsollen. Disse pakker omfatter Microsofts egne produkter, som forhandlerne ifølge anklagerne bliver "motiveret" til at markedsføre. Det skriver FT.com.

Producenterne er også bekymrede over, at Microsoft gør det svært for forbrugere, der spiller online via Xbox, at logge på uden om Microsofts servere, selvom de spiller spil, der ikke kommer fra Microsoft.

- Microsoft vil kontrollere forbrugeren. Det gør det muligt for Microsoft at identificere alle de brugere, der spiller vores spil, så man senere kan markedsføre Microsofts egne spil til forbrugerne, siger en amerikansk spil-producent.

Beskyldningerne står i modsætning til de udmeldinger, Microsofts koncernchef Steve Ballmer er kommet med på CeBIT-messen i Hannover. Her har Ballmer sagt, at Microsoft ønsker at blive mere ansvarlig i sin omgang med andre selskaber.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs