MediaWatch

AOL er absolut største internetudbyder

AOL har siden begyndelsen af 1999 oplevet en nedgang i sin globale markedsandel på to procent. Til gengæld kan AOL glæde sig over, at den nærmeste konkurrent nu er venligtsindet.

Det er nemlig Road Runner, der er ejet af AOL Time Warner, og sidder med en markedsandel på 2,76 procent. Road Runner har taget andenpladsen efter Excite@Home, der før konkursen i december havde tag i 4,5 procent af internet-brugerne.

Næste udbyder på top tre-listen er UUNet, der har en andel på 2,18 procent, viser en nylig opgørelse fra WebSideStorys StatMarket.

- AOL har fastholdt sin føring samtidig med væksten i antallet af internet-opkoblinger. Men i takt med, at interessen for bredbånd vokser, ser vi kabel-leverandører som f.eks. Road Runner tage en større bid af kagen, siger Geoff Johnston fra StatMarket.

AOL har i øvrigt en interessant vækst i markedsandel op til mellem 16 og 18 procent i weekenden, hvor flere brugere logger på fra hjemmet.

Den fjerdestørste globale udbyder er det Lycos-ejede canadiske Sympatico (1,04 procent), mens nummer fem er amerikanske Mindspring/Earthlink (0,79 procent). Som nummer seks kommer det første europæiske selskab, nemlig Deutsche Telekoms T-Online (0,61 procent).

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere