MediaWatch

Seerne glade for public service

Det er Rejseholdet, Forsvundne Danskere, Hammerslag og Hit med Sangen, der med høje seertal bringer DR til tops.

Særligt Rejseholdet har haft stor succes med seertal lige omkring 2 millioner. Enkelte udgaver af TV-Avisen placerer sig også på top 20-listen.

Eneste fiktion er filmene Blinkende Lygter og Fætrene på Torndal. TV 2s højeste plads er den danske film Kærlighed ved første Hik på en 16. plads med 1,258.000 seere.

Det er således gode gedigne, fortrinsvis "rigtige" public service programmer, som trækker læsset. Programmer som næppe ville finde vej til de rene kommercielle kanaler.
Rejseholdet, TV- Avisen og Forsvundne Danskere må regnes for alt for ressourcekrævende til, at de private kanaler ville give sig i kast med dem - i hvert fald med kanalernes nuværende indtjeningsmuligheder.
Hammerslag ville nok blive fundet for stillestående og moden. Derimod kunne Hit med Sangen udmærket løses af en kommerciel kanal.
DR-TVs samlede share gået betragteligt op som følge af seersucceserne. DR1 og DR2 tegner sig i år for en share på 31,9 procent mod 29,4 procent i 2001.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs