MediaWatch

Telia-chef beder om 3G-telefoner

I både Norge og Sverige er de første basestationer ved at være klar. Men selv om mobilnettene fungerer, går der tid, før de kan bruges. Der mangler nemlig stadig 3G-mobiltelefoner.

De eneste kommercielle UMTS-net i drift er på Isle of Man (Manx Telecom) og i Japan (NTT DoCoMo). Japanske NEC er eneste producent, som aktuelt fremstiller 3G-telefoner, og DoCoMo aftager stort set alle enheder, skriver Nettavisen.

- Rent teknisk er der ingen problemer. Men det er langt fra sikkert, at der findes kommercielle tjenester eller telefoner til at starte op som planlagt, siger adm. direktør Kenneth Karlberg i Telia Mobile.

Nokia, Ericsson, Motorola og Siemens har sagt, at de første UMTS-modeller er klar i butikkerne til efteråret. Men det bliver sandsynligvis først i 2003.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs