MediaWatch

IBM: Mere e-Government

Der er milliarder at hente i en effektivisering af den offentlige administration. Men det kræver at der foretages de nødvendige investeringer i nye værktøjer og ændrede procedurer, siger IBM i en kommentar til finanslovsforslaget.

IBM peger på en IDC-rapport fra efteråret 2001, som viser, at Danmark på europæisk plan ligger i top, når det gælder modenhed til at indføre ægte e-Government.

Men samtidig viser undersøgelsen, at Danmark ligger i bunden af Europa, når man ser på, hvor sofistikerede de eksisterende løsninger er. Sammenlignet med resten af Europa eksisterer der altså et forbedringspotentiale, som kan og skal udnyttes.

Hvis regeringens projekt med en effektivisering af den offentlige sektor for alvor skal lykkes, så er det vigtigt at finansministeren fastholder sit fokus på IT, digitalisering, ledelse og bedre planlægning af arbejdet i den offentlige sektor, mener IBM.

Hos Dansk Dataforening påpeger formand Per Buchwaldt, at digital forvaltning kræver store investeringer og en overordnet langsigtet plan.

- At tro vi allerede i dette finansår vil se målelige resultater på statens finanser, anser jeg ikke for muligt, siger Buchwaldt, der forudser investeringer i it-infrastruktur i milliardklassen. Det kan han ikke se, at der er afsat penge til i finanslovsforslaget

- For at digital forvaltning skal lykkes, skal borger og virksomheder kunne se en reel forbedring af deres muligheder for lettere og hurtigere kontakt med det offentlige. It-løsninger gør det ikke alene - man skal kunne se en klar gevinst som bruger, slutter Buchwaldt.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs