MediaWatch

Gates investerer halv mia. i kabel-tv

Investeringen, der har fundet sted via Gates' personlige investeringsselskab Cascade, blev foretaget i efteråret, men er først blevet offentliggjort nu, skriver FT.com.

Gates har ikke lagt skjul på, at han ser kabel-tv-selskaberne som centrale aktører i forbindelse med udviklingen af bredbåndsmarkedet.

Men investeringen i Cox Communications fandt samtidig sted på et tidspunkt, hvor Cox var i forhandlinger om at overtage AT&T Broadband - en handel der ville have gjort Cox til et af de førende kabel-tv-selskaber i USA.

Microsofts ærkerival AOL Time Warner havde også lagt et bud ind på AT&Ts bredbåndsaktiviteter. Microsoft sagde på det tidspunkt, at selskabet ville gøre alt hvad man kunne for at forhindre, at AOLs bud på AT&T Broadband blev til noget.

Cox afviser dog, at Bill Gates personlige investering har noget med Cox' forhandlinger om at overtage AT&T Broadband.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs