MediaWatch

TDC taber 2,1 mia. kr. på Talkline

TDC har i løbet af det forgangne år gennemført en undersøgelse og omstrukturering i det tabsgivende tyske mobilselskab. Resultatet blev en beslutning om at lukke Talklines fastnet- og internetaktiviteter, hvilket betød afskedigelse af 400 ansatte.

Divisionerne Mobil og Talkline Infodienste, der giver overskud, fortsætter.

- Talkline har effektivt gennemført sin omstrukturering og er nu en fokuseret og profitabel mobilforretning i Tyskland. Med den nye struktur vil Talkline give positive resultater i 2002, siger adm. direktør og koncernchef Henning Dyremose, TDC.

Tabene på 2,1 milliarder kroner, er sammensat af en nedskrivning af nedskrivning af goodwill-værdier og anlægsaktiver på 1,4 milliarder, hensættelse til lukningen af fastnet- og internetaktiviteterne på 0,7 milliarder kroner, relateret til dækning af forpligtelser over for medarbejdere, forhandlere.

Talkline har været til salg det meste af 2001, men eftersom ingen vil betale den ønskede pris, vil TDC beholde selskabet.

Debitel og Carphone Warehouse har vist interesse for et køb, men det har ikke været muligt at nå til enighed om prisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs