MediaWatch

Putin lukker kritisk tv-station

Lukningen af stationen blev formelt truffet af Putins presseminister, skriver Ekstra Bladet. Påskuddet var, at kanalen er tæt på en konkurs. Men de fleste iagttagere tror, at det er præsident Putin selv, der er blevet træt af den kritiske tv-station.

TV-6s hovedaktionær er mediekongen Boris Beresovskij. Han siger, at lukningen skal tages som et klart signal fra Kreml om, at alle mediefolk, der siger deres mening, falder i unåde og ikke får brød på bordet.

På frekvensen, hvor TV-6 før sendte, sender nu en Kreml-kontrolleret kanal med sportsnyheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs