MediaWatch

Kazaa solgt til australsk selskab

Selskabet bag Kazaa, Fasttrack, blev allerede i efteråret trukket i retten i Holland efter pres fra en ophavsretsorganisation.

I november blev Kazaa beordret lukket. Kazaa har dog holdt tjenesten åben, for "ikke at svække sin egen position i forhandlingerne".

Da mange brugere lægger en kopi af Kazaa-klienten ud som delingsfil, bliver det i praksis svært at lukke tjenesten, skriver digi.no.

Udover domænet kazaa.com overtager Sharman også retten til Kazaas varemærke og logo, skriver Computerworld. Licenser til de peer-to-peer-programmer, som Fasttrack har udviklet, indgår også i handlen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs