MediaWatch

IT-sikkerheden har det skidt

Ny statistik fra IT-Sikkerhedsrådet viser, at det især er tele-kommunikation og fejl i back-up rutiner, der skaber flere og flere problemer. Det skriver Netavisen Infopaq.

Mere end hver tiende konstaterer alvorlige problemer som følge af svigt med telekommunikation, mens det er hver tolvte, hvor det er back-up svigt, der har givet forstyrrelser. Tallene er opgjort efter første halvår 2001.
For hver fjerde af de virksomheder, som har haft telekommunikationsproblemer, har virksomheden betegnet konsekvenserne som katastrofale.

- IT-Sikkerhedsrådets nye undersøgelse viser, at der er behov for at styrke sikkerhedsindsatsen på udvalgte områder.

Hele samfundet er i stigende grad afhængig af velfungerende IT-systemer,- siger minister for videnskab, teknologi og udvikling, Helge Sander (V).

Telekommunikationsproblemer dækker over afbrydelse af forbindelsen eller forsinkelse af datatransmission.

Også virusangreb er en hyppig gene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs