MediaWatch

NRK: Gratis tv-bokse til norske seere

- Vores mål er at etablere et fælles selskab med norsk TV 2 for at udbygge et digitalt, jordbaseret sendenet, sagde NRK-chef John G. Bernander i forbindelse med en høring, som Kulturkomiteen i det norske Storting holdt i går

Sendenettet skal etableres, fordi begge selskaber har definerede public service-opgaver, siger Bernander ifølge Kampanje. Og kun et digitalt jordbaseret sendenet med NRK og TV 2 kan give tilbud om digital-tv til hele landet.

Bernanders forslag om at uddele gratis set top-bokse til nordmændene bunder i, at tv-seerne har vist sig at være træge, når det gælder om at investere i de nødvendige bokse på egen hånd.

Derfor har også SVT, den svenske public service-station, tidligere slået til lyd for at dele gratis set top-bokse ud. SVT vil give teleselskaberne de analoge sendefrekvenser, mod at de finansierer set top-boksene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs