MediaWatch

Telenor overvejer at halvere it-udgift

Projektet betegnes som tophemmeligt, og er den mest gennemgribende ændring selskabet nogensinde har gennemført. Det skriver Dagens Næringsliv.

Telenor bruger idag omkring 3 milliarder norske kroner årligt på it og beløbet er til ledelsen store bekymring støt stigende. Baggrunden er en lang række selvudviklede it-systemer, som er blevet dyre at holde igang.

Telenors bestyrelse vil på et møde i løbet af ugen diskutere de enkelte detaljer i projektet, som efter alt at dømme betyder et opgør med de selvudviklede it-systemer samt harmonisering af infrastrukturen.

Finansavisens kilder vil ikke sætte tal på hvor store besparelser Telenor kan hente via projektet, eller hvor lang tid selve ændringen vil tage. Efter alt at dømme er der dog tale om en halvering af udgifterne i løbet af få år.

Telenor har tidligere varslet nedskæringer i selskabets eksterne udgifter, og vil endvidere spare penge ved at benytte sig af mobile arbejdspladser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs