MediaWatch

Danmark attraktivt for MVNO’ere

En virtuel netværksoperatør er en udbyder af teletjenester, der ikke selv ejer et netværk, men lejer sig ind hos eksisterende operatører. Analyseinstituttet Pyramid Research har set på 16 europæiske markeder og deres egnethed som et sted til at etablere en MVNO.

Pyramid Research har ifølge Totaltele.com lagt tre kriterier til grund for sin undersøgelse: "Markedsmuligheder", "konkurrencemuligheder" og "beskyttelse mod pres fra leverandører".

Det sidste kriterium drejer sig om de telereguleringer, der beskytter MVNO-forretningsmodellen - eller omvendt, manglen på regulative hindringer for samme model.

På basis af disse kriterier peger analyseselskabet på Tyskland, Storbritannien som de mest attraktive lande i Europa, dels på grund af markedernes størrelse, dels på grund af MVNO-modellens relative sikkerhed.

På de næste pladser kommer de markant mindre markeder i Danmark og Finland, hvor det stadig ifølge Pyramid er "højst attraktivt" at etablere en MVNO.

De såkaldt "lovende markeder" er Frankrig, Holland, Sverige, Østrig, Norge, Belgien og Spanien, mens Irland, Schweiz, Italien, Portugal og Grækenland havner i kassen med overskriften "mindre attraktive" markeder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Indslag med Christiane Vejlø: Heartbeats og vejen til overskud

Podcast: Kultur- og podcastmediet Heartbeats tror ikke på brugerbetaling for det digitale medie, der i stedet bygger på sponsorater og reklameproduktion. Men er det overhovedet gangbart? Christiane Vejlø går tæt på en af pionererne på podcastmarkedet i ugens Indslag, hvor Heartbeats stifter og direktør, Le Gammeltoft, er i studiet.

Seneste nyt

Se flere jobs