MediaWatch

Telenor vil stoppe VM i fodbold

I Norge er situationen den, at der kun vil være mulighed for at se åbningskampen, semifinalerne samt finalen fra VM i fodbold, mens rettighederne til de resterende kampe indehaves af Telenors betalings-tv-kanal Canal Digital, skriver Kampanje.

De svenske kanaler, TV4 samt SVT (Sveriges Television), viser kampene gratis, og ialt 43 af dem vises enten på TV4 eller de to SVT-kanaler.

Telenor er dog opsat på at få sat en effektiv stopper for nordmændenes mulighed for at følge de svenske kanaler til sommer.

Selskabet er nemlig af den overbevisning, at gratisseningen vil ødelægge de potentielle indtjeningsmuligheder, der følger med betalings-tv-rettighederne.

Ifølge Telenor Plus direktøren, John Robbenstad, fører man i øjeblikket en dialog med de svenske kanaler om mulige tiltag for at stoppe seeningen. De svenske kanaler har ikke senderettigheder i Norge.

Robbenstand mener det er teknisk muligt at at stoppe eller kode de svenske sendinger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs