MediaWatch

Norsk beslutning om digital-tv udsat

Telenor, NRK og TV 2 har gennem et stykke tid ført samtaler om at bygge sendenettet sammen. Parterne er gået sammen, fordi Telenor har de penge, der skal til for at etablere nettet.

Telenor er til gengæld forpligtet til at distribuere tv-signalerne fra NRK og TV 2, hvilket giver de to landsdækkende broadcastere en stærk forhandlingsposition.

Årsagen til den forsinkede beslutning er, at de ministerier, der skal tage beslutningen, er uenige. Uenigheden handler ifølge digi.no særligt om to ting:

Den vigtigste er dækningskravet. Telenor har flere gange påpeget, at en dækning på 98 procent af befolkningen - som for det analoge sendenet - bliver alt for dyrt.

Et andet spørgsmål, der er til debat hos de norske myndigheder, er, om NRK skal have en ekstra bevilling for at kunne købe sig til en plads i sendenettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs