MediaWatch

TV 2 og KODA indgår musikaftale

KODA og TV 2 har siden 1997 ført en omfattende retssag om prisen for at bruge musik i TV 2's landsdækkende programmer, og den nye aftale indebærer et forlig på retssagen.

Størrelsen af de fremtidige betalinger vil afhænge af TV 2's indtægter, hvorfor det ikke er muligt at nævne det præcise beløb som aftalen fører med sig.

Der vil dog ifølge KODA være tale om en væsentlig forhøjelse af betalingsniveauet i forhold til den tidligere aftale.

Ifølge aftalen vil der også ske en betydelig efterbetaling for de tidligere år og det bevirker at de komponister, sangskrivere og musikforlag som har fået spillet deres musik i TV 2's lands-dækkende sendeflade i årene 1997-2001 vil få udbetalt supplerende vederlag.

Direktør i KODA, Niels Bak, finder det glædeligt, at det er lykkedes at nå et aftaleresultat med TV 2 og tilføjer, at det er vigtigt at der nu er skabt ro i forhold til public service stationernes betaling for musik i de kommende år.

Aftalen sker i forlængelse af den aftale som KODA indgik med DR. DR skal fremover betale i omegnen af 60 millioner kroner om året for brug af musik.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs