MediaWatch

Alcatel afskediger 10.000

Tabet er opgjort til 4,1 milliarder kroner svarende til knap 4 kroner per aktie. Til sammenligning fik Alcatel i fjor et overskud på 2,2 milliarder kroner svarende til knap 2 kroner per aktie, skriver Bloomberg.

Jean-Pierre Halbron, økonomidirektør i Alcatel, forventer ikke at markedsbetingelserne vil blive forbedret før tidligst i andet halvår 2002, hvis overhovedet.

Alcatel har som konkurrenterne, Ericsson og Lucent, set salget gå kraftigt ned og den nuværende afskedigelsesrunde på 10.000 medarbejdere gør, at selskabet alene i år samlet har opsagt 33.000 eller knap en tredjedel af medarbejderstaben.

Afskedigelerne ventes at belaste årsregnskabet med knap 9 milliarder kroner, og for hele 2001 forventer Alcatel derfor et nettotab på 37 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs