MediaWatch

eHuset ramt af insiderskandale

Sigtelsen mod den bortviste direktør, Kurt Wamberg Rasmussen, drejer sig om ulovlig insiderhandel og vildledende regnskabsmeddelelser til Københavns Fondbørs, skriver Politiken.

Efter frasalget af en stribe af IT-selskabets aktiviteter til CSC-koncernen gik den resterende del af eHuset konkurs.

- Vi er i gang med det lovforberedende arbejde -, siger økonomiminister Marianne Jelved (R) om regeringens planlagte insiderregister, hvor både direktører og bestyrelses-medlemmer skal lade deres aktiehandler registrere.

SF bakker registret op, mens den borgerlige opposition er fundamentalt positiv, fordi det kan skabe tryghed for den almindelige aktionær.

Blandt kritikerne af økonomiministerens forslag er administrerende direktør i NEG Micon, Torben Bjerre-Madsen, der netop frygter for privatlivets fred.

Både Fondsrådets formand, Erik Bonnerup, og aktiehandelschef i Nordea Anders Rygaard Rasmussen understreger, hvor vigtigt det er, at folk har tillid til børsen.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs