MediaWatch

Microsofts MSN får musiktjeneste

Pressplay er et joint venture mellem Vivendi Universal og Sony, som i flere måneder har forhandlet med Microsoft om en aftale. Selskaberne melder ikke om, hvornår tjenesten starter på MSN, skriver Financial Times.

Analytikere forventer, at tjenesten bliver abonnementsbaseret.

De tre øvrige store pladeselskaber, Warner Music, EMI og Bertelsmann, har en aftale med AOL Time Warner og RealNetworks om at skabe MusicNet, som ligeledes bliver abonnementsbaseret.

Pioneren indenfor online musik-byttetjenester, Napster, står foreløbig tilbage som taberen. Siden oktober er antallet af brugere hos Napster droppet fatalt fra 18,7 millioner til omkring 150.000 for nylig.

For nylig besluttede en distriktsdomstol i USA, at Napster skulle lukke sin tjeneste, indtil selskabet kan udelukke alt copyright-materiale fra distribution.

Tjenesten har nu været lukket i to uger, og Napster sagde onsdag i sidste uge, at firmaet nu kan udelukke 99 procent af copyright-materialet.

Det er ikke nok, lød svaret fra distriktsdomstolen, der beordrede tjenesten fortsat lukket. Den afgørelse har Napster nu appelleret.

Men trods Napsters problemer og trods de nye aftaler mellem pladeselskaberne og deres online-partnere, fortsætter brugerne med at strømme til de frie Napster-lignende tjenester som Audiogalaxy.com eller europæiske MusicCD.com.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs